top of page
Mature Woman

Borst Reconstructie na kanker

Look Your Best

Want je verdient het. 

Misschien heb je recent borstkanker gehad en hoor je graag de mogelijkheden voor de toekomst.  Misschien ben je er na vele jaren nu pas aan toe.   Ongeacht, ik kan jou zeker het nodige advies geven. 

Ik ben zowel gespecialiseerd in hersteltechnieken met lichaamseigen weefsel als met protheses

Zowel na een gedeeltelijke als na een volledige borstamputatie, ga ik samen met jou op zoek naar een gepaste oplossing, afhankelijk voor jouw voorkeur of situatie.

 

GEDEELTELIJKE BORST

Wanneer we maar een gedeelte van de borst moeten herstellen, zal ik jou een methode met lichaamseigen weefsel voorstellen.  Ofwel kunnen we de holte in de contour gaan vullen met vetinjecties (lipofilling), ofwel gaan we lokaal huid en vetweefsel of borstweefsel gaan verdraaien om het deukje te vullen.

 

VOLLEDIGE BORST

Wanneer we de volledig borst moeten gaan herstellen, hebben we de keuze tussen technieken met lichaamseigen weefsel ( vrije DIEP flap, lipofilling) of protheses (eventueel in combinatie met lipofilling)

 

Hier komen we tot een keuze afhankelijk van jouw voorkeur. 

  • Een prothese ingreep is een kortdurende ingreep met kleiner litteken en vlot herstel waarbij je snel een mooi resultaat hebt.  Protheses zijn helaas niet voor het leven, en moeten vroeg of laat vervangen.  Misschien speelt deze afweging mee in jouw keuze. 

  • Eigen weefsel reconstructies bieden levenslang een natuurlijk resultaat, maar vereisen een langere ingreep en een iets langere herstelperiode, hier reken je best op 6 weken herstel.

  • In Maastricht UMC hebben we een techniek ontwikkeld die extra gevoel gaat brengen in de door DIEP flap gereconstrueerde borst, ik pas die toe bij jou zo mogelijk.

Ook is niet alles steeds mogelijk

  • Heb je bestraling gehad, dan zijn protheses niet de beste keuze voor een mooi langdurig resultaat. 

  • Ben je heel mager en gaan we een grotere borst reconstrueren dan zullen de eigen weefsel opties beperkter zijn. 

  • Gaan we een kleinere borst herstellen, dan zijn lichaamseigen vet injecties (lipofilling) te overwegen, je bent hier namelijk sneller weer van op de been.

Lymfoedeem chirurgie na trauma/kanker

Dankzij een chirurgische ingreep onder microscoop

kunnen mensen met aanhoudend lymfoedeem vaak verbetering van hun klachten krijgen

bottom of page